En blogg om hagelvapen, jakt, livet universum och allting.

En stor rubrik – men varför inte? Livet är stort.

Vi lever i en tid då jakten och skyttet är mer hotat än tidigare på strikt ideologiska grunder – jaken är inte allt. Men det är ganska mycket för mig och många med mig. Liksom vapenägandet. Det är en förutsättning för jakt och skytte.

Att förhålla sig till en omvärld där ideologi ter sig långt viktigare än verklighet, fakta och kunskap är inte anpassning en långsiktigt hållbart alternativ eftersom en ideologisk moståndare inte har ett mål som är mätbart eller relaterat till fakta eller verklighet. Målet för en ideologisk konflikt är att helt sonika utplåna motståndaren.

I en politisk konflikt kan man ha respekt för en motståndare och man bör verkligen ha respekt för en politisk motståndare. Om inte annat för att man i morgon i en annan politisk konflikt kan befinna sig på samma sida. Men i en ideologisk konflikt finns bara ett ideologiskt motstånd, alla försök till samförstånd eller eftergifter är dömda att misslyckas.

Tag er i akt Jägareförbundet och Agria! Ni dribblar med livet, universum och allting!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s